SolunFM

Кога некој напаѓа некого ad hominem

Кога некој напаѓа некого ad hominem, на лична основа, ( глуп си, ќелав си, дебел си, низок си…. ) тоа значи дека тезите од таа личност ги разнишале неговите – и нема аргументиран одговор.

Да можел да си ги одбрани тезите/проектите, немало да се користи со етикети туку со аргументи.

Накратко, не е битно шо е дебел чоекот шо те испровоцирал да реагираш, битно е дека е во право.