SolunFM

На што се сведе светот кога еден нинџа самурај се зафати со бришење коментари како некоја увреџена фуфица.

Мојот коментар беше нешто како „Сите вие на кои не ви пречи кој го држи транспарентот, за разлика од нас што имаме памтење подолго од 5 секунди, би сакал да ви порачам: Кур да пушат комуњарите.

Тоа очигледно беше премногу за човек со менталната цврстина што се добива само со години практикување борилачки вештини, па го избриша коментарот за да не се навреди некој од комуњарите кои вртат околу неговиот профил. Или можеби му се изгужва кимоното, не знам.

Не толерирам луѓе кои имаат потреба да цензурираат било каков говор. Тоа е најдобро мерило за демократскиот капацитет на човек, и досега не промашило. Човеков е очигледно само едно обично комуњарско пувало.

Не се гради држава со вакви луѓе. На прва кривина ќе испопаѓаат, како тоа што се случи со Персава на сликата.

Ум во глава, Македонци.

Повеќе на тема – До сите