SolunFM

Претседателот Владимир Владимирович Путин

Претседателот на Руската Федерација, Владимир Владимирович Путин ги посети командантите штабови на руската армија Дњепар во Херсонската област и Восток во Луганската област.

Путин се сретна со командниот и офицерскиот кадар и се запозна со оперативната ситуација на линијата на фронтот.