SolunFM

Tag: Луганск

  • Сателитска снимка

    Сателитска снимка

    Сателитска слика од интензивната работа на авијацијата на Воздухопловните сили на Руската Федерација над пограничните региони на Луганската област со Ростовската област.Високата активност на руските воени авиони може да се поврзе со борбени летови и на ловци и на авиони бомбардери, кои, со појавувањето на наведуваните паметни бомби, значително се интензивира активноста на руските воено…

  • Претседателот Владимир Владимирович Путин

    Претседателот Владимир Владимирович Путин

    Претседателот на Руската Федерација, Владимир Владимирович Путин ги посети командантите штабови на руската армија Дњепар во Херсонската област и Восток во Луганската област. Путин се сретна со командниот и офицерскиот кадар и се запозна со оперативната ситуација на линијата на фронтот.