SolunFM

Tag: Американски империјализам

  • #9/11 #СТЦ #факти · Операција под лажно знаме.

    #9/11 #СТЦ #факти · Операција под лажно знаме.

    Додека Американците релативно брзо го напаѓаат прво Авганистан, а подоцна и Ирак со лажни докази, сомнежите растат за официјалната верзија на 11 септември. Она што кружеше на интернет во форма на шпекулации веднаш по нападите претходно се сметаше за дива теорија на заговор. Но, индициите, па дури и доказите даваат јасна слика. Не се исламските…

  • Борба против американскиот империјализам: Стратешко партнерство меѓу Дамаск и Пекинг

    Борба против американскиот империјализам: Стратешко партнерство меѓу Дамаск и Пекинг

    Стратешкото партнерство меѓу Дамаск и Пекинг е добра работа за светот. Останува да се надеваме дека Русија и Кина ќе можат да го повторат моделот на Сирија доколку суверена држава повторно стане цел на промена на режимот во иднина. Сирискиот претседател Башар Ал Асад и првата дама Асма Асад пристигнуваат во Пекинг на 21 септември…