SolunFM

Tag: Газа

  • Медиумски извештај: Германската заложничка Шани Лук е мртва

    Медиумски извештај: Германската заложничка Шани Лук е мртва

    Германката Шани Лук, киднапирана од членовите на Хамас, според информациите на RTL/n-tv, повеќе не е жива. Нејзината мајка рече дека била информирана за смртта на нејзината ќерка. Според изјавите на радиодифузерот RTL, “уште нема официјална потврда”. Вака пишува радиодифузерот во една неодамнешна статија: “За жал, вчера ја добивме веста дека ќерка ми повеќе не е…

  • Израелско-палестинскиот конфликт: Тоа е еден од најлесно разбирливите конфликти

    Израелско-палестинскиот конфликт: Тоа е еден од најлесно разбирливите конфликти

    Да се биде лицемер не е големо зло само по себе, сите ние сме малку лицемерни на некој начин. Сепак, апсолутно големо зло е да се шири насилство и уништување низ целиот свет со цел за превласт на оваа планета. Симболична слика. Од Кејтлин Џонстоун Израелско-палестинското прашање не е комплицирано. Режимот на апартхејдот злоупотребува и…