SolunFM

Tag: Сергеј Лавров

  • Марионетската влада во Македонија продолжува со влошување на билатералните односи со Русија.

    Марионетската влада во Македонија продолжува со влошување на билатералните односи со Русија.

    Светски Македонски Конгрес 16 септември 2023 година, Москва, Русија – Светскиот Македонски Конгрес (СМК) најостро ја осудува одлуката на Македонското министерство за надворешни работи од 12 септември 2023 година за прогласување за непожелни (persona non grata) во Македонија на тројцата руски дипломати – Александар Рождественскиј прв секретар за политички прашања, Игор Хопрјачков втор секретар за…

  • Идниот свет

    Идниот свет

    Во идниот свет имаме можност да ја поправиме грешката од минатиот кога на сопствена штета ги прекршувавме начелата на ОН само за да им угодиме на неколкумина бирократи и се откажувавме од правата што ни следат и како народ и како држава. Само ако побараме и сме во победничкиот тим, ако па-не, ќе одговараме за…