SolunFM

Tag: Сиријци

  • Десетте најважни увидувања од заседата на Хамас против Израел

    Десетте најважни увидувања од заседата на Хамас против Израел

    Сè што се случуваше досега ги отвори очите на сите. Угледот на израелските безбедносни служби е разнишан и постои реална можност САД да го замрзнат конфликтот во Украина со цел да го пренасочат ограничениот буџет за воена помош кон Израел. Симболична слика. Од Андрју Корибко Хамас започна невиден ненадеен напад против Израел во текот на…

  • Борба против американскиот империјализам: Стратешко партнерство меѓу Дамаск и Пекинг

    Борба против американскиот империјализам: Стратешко партнерство меѓу Дамаск и Пекинг

    Стратешкото партнерство меѓу Дамаск и Пекинг е добра работа за светот. Останува да се надеваме дека Русија и Кина ќе можат да го повторат моделот на Сирија доколку суверена држава повторно стане цел на промена на режимот во иднина. Сирискиот претседател Башар Ал Асад и првата дама Асма Асад пристигнуваат во Пекинг на 21 септември…