SolunFM

Tag: Тања Царовска

  • Она што ти е свето не го носи со себе на фронтот

    Она што ти е свето не го носи со себе на фронтот

    Тешки времиња, претешки. Зошто ли мора да биде вака? Едно е сигурно – СО СЕ се што направиш – го обликуваш светот во кој живееш. Да не забораваме – се сме само не сме небитни. Всушност сме пребитни. А можеби и сме и небитни и пребитни истовремено, а токму тоа е чудото. Зашто се што…

  • Ајде луѓе направете добро дело.

    Ајде луѓе направете добро дело.

    Ајде луѓе направете добро дело пред големиот празник. Дајте му љубов и мало место од вашиот двор на ова предобро кученце. Многу лесно се врзува за луѓе, очајно е за љубов и дом, има благодарен поглед кој ќе ви го стопи срцето. Сигурна сум дека ќе имате сигурен пријател до вас што ќе ви даде…