SolunFM

Tag: ТАСС

  • Руското министерство за одбрана: Полкот Азов претрпе големи загуби на фронтот во близина на Красни Лиман

    Руското министерство за одбрана: Полкот Азов претрпе големи загуби на фронтот во близина на Красни Лиман

    Единиците на централната воена единица ги напаѓаат украинските вооружени сили, како и единиците на Азовската нацистичка бригада во близина на Красни Лиман, изјави за новинската агенција ТАСС Александар Савчук, шеф на прес-центарот во Централната воена единица. На фронтот во близина на населбите Јамполовски и Серебријанское, руските единици со поддршка на артилериски и борбени авиони им…

  • Медиумски извештај: знаци за намерен банкрот во руската подружница на Гугл

    Медиумски извештај: знаци за намерен банкрот во руската подружница на Гугл

    Во деловните документи на руската подружница на концернот Гугл, откриени се докази за намерен банкрот. Според законодавството на државата, ова е кривично дело. Симбол слика Според извештаите на руските медиуми, откриено е дека руската подружница на Гугл покажува знаци на намерно предизвикана несолвентност. Соодветно на тоа, привремениот менаџер заклучи таква проценка во својата изјава. Во…