SolunFM

Tag: UÇK

  • Интервју: Сашо Гилевски сведок за масакрот кај Вејце

    Интервју: Сашо Гилевски сведок за масакрот кај Вејце

    Командирот на водот, на масакрираната патрола кај Вејце на 28 април 2001 год Сашо Гилевски денес на Македонската радио програма од Мелбурн се сеќава на часот пред своите соборци да ги испрати на последната задача. Тој во интервјуто изрази жалење, мачнина, болка, гнев, револт и сомнеж. Сашо го обземаа измешани чувства. Тој е еден од…

  • Креативни графити од нашите сограѓани на мостот Око.

    Креативни графити од нашите сограѓани на мостот Око.

    Вољата за поубаво Скопје кога се е умрено да ти е мерак да прошеташ.Патем гратис може да бидеш избоден или залутан куршум да ќариш од свадбари. Fuck Serbia Macedonians we will kill you UÇK Albin Kurti Shqipëri Fuck Makedonci No freedom Makedonia Fuck Serbia Macedonians we will kill you Albania Kosovo Fuck Serbia Kosova fuck…