SolunFM

Tag: Ули Гелерман

  • “Случајно” откриени тела: Израел како гробишта на Палестинците

    “Случајно” откриени тела: Израел како гробишта на Палестинците

    Дали е можно случајно да се откријат трупови во војна или под услов не се вклучени во контекст на агресивни воени напади? Авторот Ули Гелерман би сакал само во ограничена мера да ја следи “државната причина” пропишана од поранешната канцеларка Меркел кон Израел. Персоналот на израелската армија на 9 октомври 2023 година во близина на…

  • Продолжување на украинската војна во Германија? Тогаш смртта ќе биде атомска

    Продолжување на украинската војна во Германија? Тогаш смртта ќе биде атомска

    Воената поддршка на Германија за Украина, логистички почнувајќи со челични шлемови, се зголеми на најтешките испораки на оружје. Германската министерката за надворешни работи Баербок неодамна го опиша “оружјето со дострел” како круна на листата на желби. Авторот Ули Гелерман стравува од атомски крај на Германија. Симболична слика. Од Ули Гелерман Бес на зелената војна Аналена…