SolunFM

Tag: Вејце

  • Интервју: Сашо Гилевски сведок за масакрот кај Вејце

    Интервју: Сашо Гилевски сведок за масакрот кај Вејце

    Командирот на водот, на масакрираната патрола кај Вејце на 28 април 2001 год Сашо Гилевски денес на Македонската радио програма од Мелбурн се сеќава на часот пред своите соборци да ги испрати на последната задача. Тој во интервјуто изрази жалење, мачнина, болка, гнев, револт и сомнеж. Сашо го обземаа измешани чувства. Тој е еден од…

  • Незаборав : Ги врзаа за столб и ги разнесоа со динамит заедно со мотелот што го чуваа.

    Незаборав : Ги врзаа за столб и ги разнесоа со динамит заедно со мотелот што го чуваа.

    Не станува збор за злосторство на терористичката ИСИС во Сирија и Ирак, во 2015 или 2016 година, туку за злосторство на албанската терористичка “Ослободителна народна армија“ ( „UÇK/УЧК/„ОНА„ ) во Македонија во 2001 година. Светислав и Боге беа врзани за столб и разнесени заедно со мотелот “Бриони“ во село Челопек до Тетово. Светислав Трпковски (39)…