SolunFM

Честит 24 мај

Нека ни е честит 24 мај, денот на сесловенските просветители св. Кирил и Методиј.

,,Денеска во Русија е свечен ден – Денот на словенската писменост, а писменоста кај нас дојде од македонската земја.”

– Владимир Путин, 24 мај 2016

,,Today is a solemn day in Russia for the Slavic alphabet. The Cyrillic alphabet came to us from the land of Macedonia.”

– Vladimir Putin, 24 may 2016

Повеќе на тема – Партии ?