SolunFM

Tag: Влада

 • Граѓанското како антимакедонско

  Граѓанското како антимакедонско

  Во Соединетите Американски Држави, граѓаните се Американци, во Франција Французи, во Германија Германци, во Италија Италијанци, во Шпанија Шпанци, во Бугарија Бугари, во Србија Срби, во Албанија Албанци, во Грција Грци и така натаму, но за Владата на Македонија, Македонците се граѓани. Тоа го разбравме уште од посетата на премиерот Зоран Заев на 72 Генерално…

 • Првиот чекор е да се соочиш со вистината дека Македонија ја нема повеќе.

  Првиот чекор е да се соочиш со вистината дека Македонија ја нема повеќе.

  Нема Македонска фудбалска репрезентација, нема Македонски претставник на Евровизија, нема Македонско собрание, знаме, нема главен град на Македонија. Нема пријателе, нема. Окупација е, и окупаторот сака да те убеди дека Македонија и сѐ Македонско може да живее таму некаде, дома, приватно, во твоето срце или ум и дека тоа е вистината а не она што…

 • Цензирана и забранета вистина

  Цензирана и забранета вистина

  Повеќе на тема – Судот во Русија изрече парична казна од четири милијарди рубљи на Гугл

 • Искрено жалење за жртвите и штетите од земјотресот во Мароко

  Искрено жалење за жртвите и штетите од земјотресот во Мароко

  Светски Македонски Конгрес 10 септември 2023 година, Казабланка, Мароко – Светскиот Македонски Конгрес (СМК) изразува искрено жалење за жртвите од земјотресот кругот на Маракеш, во Мароко, на 8 септември годинава. СМК очекува Македонската влада да изрази солидарност и понуди помош за санација на штетите од земјотресот во Мароко. Македонците, по род и државјанство, од сите…

 • Обвинителен акт за убиства со умисла за вработени на онкологија

  Обвинителен акт за убиства со умисла за вработени на онкологија

  2 септември 2023 година, Скопје, Македонија – Светскиот Македонски Конгрес (СМК) најостро ги осудува сите криминални дејствија на вработени на Клиниката за онкологија при Држаната болница во Скопје, кои продавајќи ги скапите лекови против карцином од 2.000 до 4.000 евра за една ампула на црниот пазар на Косово, а третирајќи ги со физиолошки раствор, причиниле…

 • Пред две и пол години ќерка ми се лекуваше на клиника за онкологија

  Пред две и пол години ќерка ми се лекуваше на клиника за онкологија

  Мислевме дека се лекува, ониј ми го убија детето. Од лесно излечив тип на канцер они со „терапијата„ го хранеле канцерот. Јавно објавувам дека нема да ги оставам да се заташка како се што се заташкува во скапаната држава. Ќе активирам све што е во моја моќ и Ве замолувам сите што можете да помогнете…

 • Незаборав : Ги врзаа за столб и ги разнесоа со динамит заедно со мотелот што го чуваа.

  Незаборав : Ги врзаа за столб и ги разнесоа со динамит заедно со мотелот што го чуваа.

  Не станува збор за злосторство на терористичката ИСИС во Сирија и Ирак, во 2015 или 2016 година, туку за злосторство на албанската терористичка “Ослободителна народна армија“ ( „UÇK/УЧК/„ОНА„ ) во Македонија во 2001 година. Светислав и Боге беа врзани за столб и разнесени заедно со мотелот “Бриони“ во село Челопек до Тетово. Светислав Трпковски (39)…